články

21.10.2011 20:22

citace článku

Speciální laser okamžitě zničí tukové buňky a nezanechá jizvy

Doktoři tvrdí, že pacienti mohou zhubnout až o dvě konfekční velikosti za pouhé dva týdny - bez cvičení nebo diety. Léčba s názvem Zerona je bezbolestná a za šest 40minutových sezení zaplatíte 1 000 liber, tj. asi 29 700 korun. Informoval o tom britský server The Daily Telegraph.

Léčba s názvem Zerona dokáže ihned odstranit tukové buňky.

FOTO: fotobanka Profimedia

Speciální laser tukové buňky „okamžitě“ zničí. Projde skrz kůži a protrhne tukové buňky, které jsou následně vyloučeny z těla.

Tuto léčbu už údajně používají americké celebrity, když chtějí rychle zhubnout na slavnostní akce a nemají čas na zotavenou, nebo když se chtějí vyhnout nepěkným jizvám.

„Je to vynález, na který čekala každá žena,“ říká Tatiana Karelinová, která provozuje laserové centrum Laser Lounge v Kensingtonu v západním Londýně.

Průměrný pacient ztratí deset centimetrů v pase

Průměrný pacient ztratí v pase, na bocích a stehnech kolem deseti centimetrů, někteří i 23, uvádí Food and Drug Administration (FDA), agentura pracující v rámci amerického ministerstva zdravotnictví a sociálních služeb. Laser ale nefunguje u obézních lidí - nemůže se proříznout pod všechny tukové vrstvy.

Minulý rok chirurgové nabízeli zvětšení poprsí z tuku, který byl odebrán právě v pase. Zákrok, kdy chirurgové odeberou přebytečný tuk a umístí do poprsí, vyjde na 8 000 liber (cca 240 000 korun). Zkoušky odborníků se nyní zaměřují na vylepšení postupu při zákroku tak, aby tukové štěpy vydržely déle a poskytovaly lepší vzhled než implantáty. Postup projednávali lékaři z celého světa na výročním zasedání Britské Asociace Estetické Plastické Chirurgie.